Kvalitetssikring i byggeriet: Opfyld nye krav med DS1140 og KS-krav

DS1140 omhandler kvalitetssikring af bærende konstruktioner, hvilket betyder at de konstruktionsbærende fag nu skal opfylde en lang række nye krav, der stilles til kvalitetssikring og dokumentation. Det er helt essentielt at være dækket ind i forhold til anbefalingerne og derfor værd at kende til KS-kravene til bærende konstruktioner.

Det er vigtigt at udvise forsigtighed, når man har med bærende konstruktioner at gøre. Omfanget af KS's krav og dokumentationsmetoden varierer alt efter typen af byggeprojekt, og i nogle tilfælde kan du selv udføre procedurerne, mens du i andre tilfælde kan have brug for eksterne uafhængige eksperter. Indførelsen af BR18-bestemmelserne medførte et mandat til at sikre kvaliteten af bærende konstruktioner, hvilket nu er blevet en afgørende del af byggeprojekter for de fleste entreprenører og håndværkere, herunder tømrere, murere samt hoved- og nøglefærdige entreprenører. Kvalitetsforanstaltninger kan nu anvendes på en bred vifte af byggeprojekter. Her kan bl.a. nævnes projekter i den private sektor, hvor beslutningen om at foretage kontrol under byggeprocessen afhænger af selve projektets karakter.


Hvorfor er kurset vigtigt?

Mand på byggeplads der forbedrer kvaliteten af konstruktionen

Vi møder mange entreprenører, som er i tvivl om DS1140 vedrører dem, da de ikke mener, at de har med bærende konstruktioner at gøre.

De nye metoder skal være med til at forbedre kvaliteten af byggearbejdet og minimere fejl. En vigtigt fordel ved metoderne er, at entreprenørerne kan standardisere og genbruge koncepter og dermed undgå at skulle starte forfra ved hvert nyt projekt.

Generelt bliver der hovedsageligt fokuseret på de enkelte konstruktionselementer, som er mindre projektspecifikke, hvilket er med til at forenkle og systematisere kontrol- og dokumentationsprocessen i virksomheden. Desuden giver det virksomheden mulighed for at prioritere kvaliteten af det leverede byggearbejde og reducere misforståelser mellem parterne.


De fire konstruktionsklasser

Beslutningen om at udføre kontrol og den måde, hvorpå den udføres, bestemmes af byggeprojektets inddeling i fire kategorier.
Der tages hensyn til byggeprojektets størrelse og den potentielle risiko for menneskeliv for at afgøre behovet for kvalitetssikring. De fire konstruktionsklasser er:

  1. Lav risiko - Landbrugsbygninger, simpel industri, række/enfamilies sommerhuse.

  2. Konstruktioner, som ikke er i KK1 eller KK3 - Daginstitutioner, industribygning eller boligejendom.

  3. Middel/stor risiko - Skoler (m. idrætshal), boligejendomme, parkeringshuse.

  4. Høj risiko - Høje huse, koncert- og museums bygninger, sportshaller, tribuner, tunneler, vejbroer.


Hvem vedrører DS1140 kurset?

DS1140 er byggebranchens nye svar på og krav til kvalitetsdokumentation og berører alle typer byggeri og alle entreprenører. Uanset hvilken entreprenør du er, så skal du gennemgå det statiske projekt-materiale fra ingeniøren, når du skal afgive tilbud, for at vurdere om den del af konstruktionen er underlagt DS1140-dokumentationskrav.

Opfylder du kravene til DS1140?

Er du i tvivl om du opfylder kravene, eller vil du blot høre mere om de specifikke krav, så har du mulighed for at tage et DS1140 kursus hos os!

På kurset lærer du hvordan du og din virksomhed kan opfylde kravene til DS1140 og effektivt få implementeret ”best practice” med afsæt i konkrete erfaringer - lige til at tage med hjem og få implementeret i hverdagen.

 
byggeplads set oppefra med citat fra deltager fra DS1140 kursus
 

Se også vores kursus om
Kvalitetssikring i byggeriet her


Her kan du ligesom vores DS1140 kursus, blive skarpere på kvalitetssikring og dokumentation i byggeriet

Kurset indebærer

  • 2 timers online kursus.

  • Pris: 2.495 kr. pr. person (ekskl. moms)

Program

  • Hvad er kvalitet og hvorfor er det vigtigt for dig?

  • Hvad siger lovgivningen og hvilke bekendtgørelser skal du kende?

  • Hvordan laver du kvalitetssikring? Herunder:

    • Kvalitetssikringssystem

    • Tilsynsplan/Kontrolplan, sagsrelevant

    • Projektgranskning

    • Tilsyns-/kontroldokumentation

    • Drift og vedligeholdelse

  • Hvornår skal du lave kvalitetssikring?

  • Og hvad sker der, hvis du ikke laver kvalitetssikring?

  • Du får en tjekliste med hjem med alle de ting, som du har lært på kurset.

 

“På kurset lærer du hvordan du og din virksomhed kan opfylde kravene og effektivt få implementeret ”best practice” med afsæt i konkrete erfaringer, lige til at tage med hjem og få implementeret i hverdagen”.


Auditorium hvor der afholdes uddannelser og kurser

Har du spørgsmål?

Kontakt Gitte Daurehøj for mere information
T: +45 53 72 92 87
E: gd@byggerietsledelsescenter.dk

Ønsker du at vide mere eller har du spørgsmål?

Kontakt Gitte Daurehøj på:

T: 53 72 92 87

E: gd@byggerietsledelsescenter.dk